Ungegrupper

Nye identiteter, psykisk sårbarhed og netværk er centrale emner i unge-forløbene.

Styrke og støtte til unge

MindSpring for unge er til dig, som er ung med flygtninge- eller indvandrebaggrund i alderen 15-30 år. Du kan både være ankommet til Danmark med dine forældre eller alene. Det er et gruppeforløb med særlig fokus på at være ung i en ny kultur i et andet land.

I et gruppeforløb vil du sammen med andre i samme situation som dig få mulighed for at drøfte og få ny viden om:

  • At være ung og vokse op i en ny kultur
  • Kultur, norm- og værdiforskelle
  • Identitet
  • Stress og traumer
  • Ensomhed og fællesskab
  • Social kontrol og kønsforståelse

Gruppeforløb for unge har særligt fokus på, hvordan det er for dig at være ung i et nyt land med en anden kultur end den du er født og opvokset i. Særligt fokus er der på dine egne ressourcer og egenskaber og på den gode historie og de gode minder, du også har med fra dit hjemland.

Du får mulighed for at lære andre unge flygtninge eller indvandrere at kende, som har haft lignende oplevelser som dig. I kan snakke om de valg og af og til svære oplevelser, man som ung kan have, og dermed kan du opleve, at du ikke står alene med dine problemer. MindSpring er en mulighed for at undersøge kulturelle, værdi- og normmæssige forskelle mellem dit hjemland og Danmark og at finde dit eget ståsted og holdning.

Du deltager sammen med andre unge med samme baggrund som dig og får lejlighed til at dele fælles udfordringer forbundet med livet i eksil og I kan derigennem få ideer af hinanden til at løse evt. problemer på. MindSpring er også et grundlag for et nyt fællesskab og nye venner, hvor deltagerne kan hjælpe og støtte hinanden på en anderledes måde – også efter gruppeforløbet.

Du kan læse mere i MindSpring-manualen for ungeforløb her.

Kontakt MindSpring Kompetencecenter, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan man opretter en ungegruppe.