MindSpring tog en tur nordpå

På NBK 2018 var fokus udveksling af tilgange og ideer til at sikre børns velfærd. MindSpring var mødt op for at byde ind.
 
 

17.09.18

Dansk Flygtningehjælp gæstede tidligere på måneden the Nordic Congress on Child Welfare 2018, som blev afholdt i Reykjavik, Island den 5.-7- september. MindSpring-træner Ali Safi og leder af MindSpring Kompetencecenter Mette Blauenfeldt (set på billedet) var taget over Atlanten for at tage del i den årlige kongres og holde oplæg om velfærdsydelser for flygtninge og migranter. Desuden bragte de blandt andet MindSpring og dets forebyggende aspekt for flygtningebørn på bane. Ved kongressen blev der udvist stor interesse for at implementere MindSpring, hvilket kunne tyde på, at MindSprings korte visit nordpå muligvis kunne blive permanent.

Kongressens fokus var nytænkning og nye tilgange inden for børns sikkerhed. Inden for dette fokus var MindSpring omdrejningspunktet for et seminar, hvor metoden stod som et eksempel på et nordisk projekt der har yil hensigt at facilitere børns integration. MindSprings resultater siden 2010 kom på bane, og disse blev diskuteret i forhold til Islands tilgang. Målsætningen her var at søge inspiration til de bedste tilgange på tværs af lande, og som nævnt var opmærksomheden omkring MindSpring klar.