Medtræner

Nye metodiske redskaber i forebyggende arbejde samt indsigt i livet som flygtning i Danmark er noget af det, du kan opnå som medtræner i MindSpring.
 
 

Som medtræner har du mulighed for at opleve gruppen af flygtninge og indvandrere på en anden måde end i det daglige integrationsarbejde. Her fungerer du som MindSpring-trænerens medtræner, og I er begge ansvarlige for gruppemøderne. Som medtræner kan du bidrage med viden såvel teoretisk som praktisk vedrørende lokale forhold samtidig med, at du kan give et indblik i dansk kultur. Du skal fungere som sikkerhedsnet i forhold til eventuel henvisning til anden professionel hjælp, fx læge eller psykolog, da der under gruppeforløbet kan komme konkrete personlige problemstillinger op og vende.

I vores manualer kan du læse mere detaljeret om MindSpring-konceptet, temaerne samt samarbejdet mellem MindSpring-træner og medtræner. 

Da MindSpring-gruppeforløbene foregår på modersmål, vil du opleve at være den, som ikke forstår og skal have tolk. Det er vores erfaring, at medtrænere synes, det er udbyttelsesrigt at opleve den situation, som deltagerne normalt selv sidder i.

For at blive medtræner skal du være en fagperson fra det samarbejdsregi, hvor MindSpring-deltagerne organiseres samt have integrationsfagligt og lokalt kendskab. Dette indebærer, at I på din arbejdsplads kan samle en gruppe flygtninge eller indvandrere, som har sprog og udfordringer til fælles samt tilbyde lokaler, forplejning og tolk under gruppeforløbet.

Kursus for MindSpring-trænere

Som medtræner vil du blive introduceret til MindSpring-metoden på et kort kursus i metoden forud for gruppeforløbet. Du vil deltage i kurset sammen med den MindSpring-træner, som du skal arbejde sammen med.

MindSpring-træner for forældre, unge eller børn

MindSpring-forløb er målrettet enten forældre, unge eller børn. Du skal derfor i samarbejde med din arbejdsplads vælge hvilken af de tre gruppetyper I vil arbejde med. På kurset vil du blive uddannet til en af de tre gruppetyper.

Kontakt MindSpring Kompetencecenter for at høre mere om at blive medtræner.

Læs mere om at være vært for MindSpring.