Medtræner

Nye metodiske redskaber i forebyggende arbejde samt indsigt i livet som flygtning i Danmark er noget af det du kan opnå som medtræner i MindSpring
 
 

Som medtræner har du mulighed for at opleve gruppen af flygtninge og indvandre på en anden måde end i det daglige integrationsarbejde. Som medtræner fungerer du som MindSpring-trænerens medtræner, og I er lige ansvarlige for gruppemøderne. Som medtræner kan du bidrage med viden såvel teoretisk som praktisk vedrørende lokale forhold og også give indblik i dansk kultur. Du skal fungere som sikkerhedsnet i forhold til eventuel henvisning til anden professionel hjælp, fx læge eller psykolog, da der kan være tale om konkrete personlige problemstillinger, som kommer op hos deltagerne under gruppeforløbet.

I vores manualer for forældre-forløb og unge-forløb kan du læse mere detaljeret om MindSpring-konceptet, temaerne samt samarbejdet mellem MindSpring-træner og medtræner. 

Da MindSpring-gruppeforløbene foregår på modersmål, får du erfaring med at være den, som ikke forstår og skal have tolk. Det er vores erfaring, at medtrænere synes, det er udbyttelsesrigt at opleve den situation, som deltagerne normalt selv sidder i.

For at blive medtræner skal du være en fagperson fra det samarbejdsregi, hvor MindSpring-deltagerne organiseres, samt have integrationsfagligt og lokalt kendskab. Dette indebærer, at I på din arbejdsplads kan samle en gruppe flygtninge eller indvandre, som har sprog og udfordringer til fælles, samt tilbyde lokaler, forplejning og tolk under gruppeforløbet. Som medtræner bliver du introduceret til MindSpring-metoden forud for gruppeforløbene.

Kontakt MindSpring Kompetencecenter for at høre mere om at blive medtræner

Læs om at være vært for MindSpring