MindSpring-træner

Ny viden, kompetencer og netværk er en del af rollen som MindSpring-træner.
 
 

Som MindSpring-træner får du mulighed for at bruge dine egne erfaringer som flygtning sammen med andre flygtninge, som har mindre erfaring med livet i Danmark end dig. Som MindSpring-træner har du erfaringerne, sproget og kulturen til fælles med deltagerne. De fleste MindSpring-trænere oplever en personlig udvikling undervejs som følge af kursus og gruppeforløb.

Du bliver uddannet til at være MindSpring-træner og du bliver således godt klædt på til at kunne facilitere et forløb for enten forældre, unge eller børn med en medtræner. Som MindSpring-træner får du erfaring som frivillig leder af en psykosocial gruppe og et kompetenceløft. Du kommer til at lede en gruppe gennem en bestemt proces og får indblik i forskellige måder at arbejde med grupper på. Derudover får du erfaring med at arbejde indenfor det kommunale integrationsarbejde sammen med en fagperson.

Som MindSpring-træner bliver du en del af et fællesskab med andre MindSpring-trænere, hvor I kan hjælpe og støtte hinanden. Du får mulighed for at opbygge nye sociale relationer og opleve et sammenhold med de andre MindSpring-trænere, som I fremover kan gøre brug af.

Dansk Flygtningehjælp afholder erfaringsudvekslingsdage for dig og andre MindSpring-trænere. Du har samtidig mulighed for at blive en del af Dansk Flygtningehjælps frivillignetværk.

Kursus for MindSpring-trænere

For at du kan blive MindSpring-træner skal du have flygtninge- eller indvandrebaggrund og gennemføre et kursusforløb i metoden. Kurset foregår på dansk og afholdes af MindSpring Kompetencecenter. Formålet med trænings- og kursusforløbet er, at du får kendskab til MindSpring-metoden og bliver parat til opgaven som MindSpring-træner. Under kurset gennemgås de forskellige temaer og sammen med en gruppe MindSpring-trænere får du oplevet på egen krop, hvad gruppedynamikken og gruppemetoden kan, inden du skal instruere i dem. Når du afholder dit første gruppeforløb vil du få supervision fra en konsulent i MindSpring Kompetencecenter, som du også løbende er velkommen til at ringe til for at få sparring om dit forløb. Når du har taget kurset og gennemført dit første gruppeforløb vil du blive certificeret som MindSpring-træner og modtage et certifikat.

MindSpring-træner for forældre, unge eller børn

Udover at du som MindSpring-træner har flygtningebaggrund, ligesom deltagerne, har I også fælles erfaringer omkring at være forældre, unge eller barn i Danmark. MindSpring-forløbene er målrettet enten forældre, unge eller børn, og du skal derfor vælge, hvilken af de tre gruppetyper du vil arbejde med. På kurset vil du blive uddannet til en af de tre gruppetyper.

Du kan læse mere om de tre forskellige gruppeforløb i vores tre manualer, som kan downloades under materialer.

Kontakt MindSpring Kompetencecenter hvis du vil høre mere om at være MindSpring-træner.