MindSpring-træner

Ny viden, kompetencer og netværk er en del af rollen som MindSpring-træner
 
 

Som MindSpring-træner får du mulighed for at bruge dine egne erfaringer som flygtning sammen med andre flygtninge, som har mindre erfaring med livet i Danmark end dig. Som MindSpring-træner har du erfaringerne, sproget og kulturen til fælles med deltagerne. Dine erfaringer fungerer som inspiration eller eksemplificering af temaerne for deltagerne. De fleste MindSpring-trænere oplever en personlig udvikling undervejs som følge af kursus og gruppeforløb.

Som MindSpring-træner får du erfaring som frivillig leder af en psykosocial gruppe og et kompetenceløft (kursus og erfaring som gruppeleder). Du kommer til at lede en gruppe gennem en bestemt proces og får indblik i forskellige måder at arbejde med grupper på. Derudover får du erfaring med at arbejde indenfor det kommunale integrationsarbejde sammen med en fagperson herfra.

Som MindSpring-træner bliver du en del af et fællesskab med andre MindSpring-trænere, hvor I kan hjælpe og støtte hinanden. Du får mulighed for at opbygge nye sociale relationer og opleve et sammenhold med de andre MindSpring-trænere, som I fremover kan gøre brug af. Dansk Flygtningehjælp afholder netværksmøder og opfølgningsdage for dig og andre MindSpring-trænere. Du har samtidig mulighed for at blive en del af Dansk Flygtningehjælps frivillignetværk.

Kursus for MindSpring-trænere

For at du kan blive MindSpring-træner skal du have flygtninge- eller indvandrebaggrund og gennemføre et trænings og kursusforløb i metoden. Kurset foregår på dansk. Du bliver evalueret efter det første gruppeforløb du gennemfører, hvorefter du kan blive certificeret som MindSpring-træner.

Formålet med trænings- og kursusforløbet er, at du får kendskab til MindSpring-metoden og bliver parat til opgaven som MindSpring-træner. Under kurset gennemgås de forskellige temaer og sammen med en gruppe MindSpring-trænere får du oplevet på egen krop, hvad gruppedynamikken og gruppemetoden kan, inden du skal instruere i dem.

MindSpring-træner for forældre, unge eller børn

Udover at du som MindSpring-træner har flygtningebaggrund, ligesom deltagerne, har I også fælles erfaringer omkring at være forældre, unge eller barn i Danmark. MindSpring-forløbene er således målrettet enten forældre, unge eller børn, og på kurset vil du som træner blive klædt på til at facilitere en af de tre gruppetyper.

Du kan læse mere om de tre forskellige forløb i vores manualer, som kan downloades under materialer.
(Børnegruppeforløbet udvikles i 2017, og en manual hertil vil belive udgivet i 2018).

Kontakt MindSpring Kompetencecenter hvis du vil høre mere om at være MindSpring-træner